Ревю: Маските с глина Pure Clay на Lóreal

by - март 13, 2017


Здравейте! Днес ще ви споделя мнението си за вече не толкова новите маски на Lóreal Pure Clay. Те се предлагат в три варианта, като и трите са на основата на глина (каолин, монтморилонит и расул) и съдържат допълнителни съставки за различни резултати. Дълго се колебаех коя маска да взема за проба и тъй като и трите маските обещават резултати които търся за кожата си, взех всички. Маските са много хвалени и много препоръчвани и нямах търпение да ги опитам. След около два месеца употреба ще ви споделя мнението си за тях.


Loreal Pure Clay Mask
Количество: 50мл
Цена: около 15лв

Започвам ревюто с общите неща за трите маски. Както споменах и в началото те са на основата на глина и всички обещават да почистят кожата. Към всяка са добавени различни съставки, които да се справят с различни проблеми на кожата -липсата на блясък, неравната повърхност и омазняването. Но за тях повече след малко.
Друго общо за маските са масивните стъклени опаковки, които изглеждат и се усещат луксозно. Всяка маска освен голямото лъскаво капаче има друго по-малко, за да предотврати изсушаването на продукта. Освен това всяка маска има силен парфюмен аромат, който ми допада, но бих предпочела да го няма. 
Според указанията върху кутийката маските се нанасят на тънък слой и се оставят за 5-10 минути, след което се измиват. Препоръчва се използването 2-3 пъти седмично. Освен да се използват самостоятелно, маските може да се нанасят на различни зони едновременно според нуждите на кожата, т. нар. multimasking.

  • Glow Mask е със сив цвят. Обогатена е с въглен и обещава след употреба кожата да е детоксикирана, озорена и с по-бистър тен. Консистенцията й е като гъст крем и се нанася много лесно върху кожата. След като я измия забелязвам тена си по-озарен и порите си по-свити, но усещам кожата си суха и опъната и изпитвам нуждата веднага да нанеса хидратиращ продукт. Имайте в предвид, че заради тъмния си цвят тази маска е по-трудна за измиване от другите две.
  • Purify Mask е със зелен цвят. Маската съдържа екстракт от евкалипт, който трябва да почисти порите и кожата и да я матира. Отново консистенцията й наподобява тази на по-гъст крем и се нанася много лесно. След употребата й усещам кожата си мека и забелязвам, че порите ми са по-свити, а тена - по-озарен. За съжаление матиращият ефект не е дълготраен.  За разлика от Glow Mask тази не опъва кожата ми.
  • Exfo Mask е с червен цвят и е обогатена с екстракт от червени водорасли. Обещава да ексфолира кожата и да я направи по-мека и по-гладка. В нея има множество фини частички заради които се нанася по-трудно от другите две маски. Ефектът от маската е много по-гладка и мека на допир кожа и с по-озарен тен. Не усещам никакво опъване след употребата й.

Резултатите от трите маски са доста сходни и макар да имат своите разлики не смятам, че е необходимо да имате и трите. Не бих ги препоръчала на тези от вас със суха кожа защото имат силен почистващ ефект или на алергична към парфюмираните продукти кожа. Все пак ще спомена че Purify и Exfo са моите любимци (както и на сестра ми) и тях може би бих купила отново, но бих пропуснала Glow Mask. Все пак почистващата маска на Sephora си остава мой фаворит макар и цената й да е по-висока.
Оценка: 4/5

You May Also Like

2 коментара

  1. И аз харесвам най-много ексфолиращата, а ги свалям с памучна кърпичка за еднократна употреба (от дм) и вода, иначе става много бавно. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Усеща ли се разлика след използване - по-гладка и мека кожа? Правя маски на моето лице с натурални глини - зелена и бяла и съм много доволна. С удоволствие бих пробвала продукт съдържащ подобни съставки.

    ОтговорИзтриване