New Year’s Resolutions

by - януари 06, 2014Коя от нас не започва годината със списък - "Искам да направя това", "Искам да направя онова", "Искам да стана по-добра в" и т.н. Аз си признавам, че никога не успявам да изпълня плана от списъка си за новата година. Начело разбира се е "спортувай повече". Просто аз и спорта не се разбираме. Скучно ми е да ходя на фитнес, скучно ми е и да тренирам вкъщи. За това тази година реших да подходя реално към нещата и да си поставя по-реален списък с цели. Ще ви покажа тази част от списъка, която е свързана по-някакъв начин с блога и красотата.

Ето ги и моите 3 цели през новата 2014 година:

1. Стоп на хаотичното пазаруване

Снимка: Google

Знам, че това е не само мое желание, но и на портмонето ми. Наистина ми се иска да спра да купувам неща "просто ей така", защото съм прочела в някой блог или защото ми се струват интересни. Искам да започна да пазарувам умно. Преди да купя нещо искам да помисля дали наистина имам нужда от него в момента, дали е подходящо за моята кожа, дали отговаря на моите предпочитания и дали нямам нещо подобно в колекцията си до сега. Не искам да споменавам колко подобни нюанси червила, гланцове и лакове имам. Дали имам нужда от n-ти тъмно червен лак? Ами, всъщност не.

Снимка: Google


Как смятам да го постигна?
Ще започна да съставям списъци за всеки месец и ще се опитам да ги следвам. Паралелно ще правя списъци с "може би покупки". Там ще включвам продукти за които съм чула или прочела и преди да ги купя наистина ще помисля дали имам нужда от тях.

Снимка: Google

2. Да спра да си лягам с грим вечер

Снимка: Google

Ако трябва да бъда малко по-конкретна не си лягам с пълен грим, а използвам само мокра кърпичка. Но тя не може да махне остатъка от грима, които се намира в кожата, а само този  на повърхността и. Винаги когато спазвам режима си вечер в продължение на дни или седмици забелязвам кожата си по-свежа и ми излизат по-малко пъпки. Но има вечери, в които съм толкова изморена и единствено искам да си легна. Ще дам всичко от себе си тези вечери да са колкото може по-малко.

3. Да публикувам редовно в блога
Иска ми се тази година да започна да организирам времето си по-добре и да публикувам всяка седмица по 1-2 публикации в блога. За тези от вас които нямат блог може би е странно, че говоря за време, но снимането, обработката и писането на текст отнемат време, понякога повече от времето, което съм предвидила. Друга моя грешка е, че обикновено имам по 4-5 публикации като чернови само с текст или само със снимки и всеки ден довършвам по-малко от всяка и в края на деня нямам нито една готова за публикуване публикация.
Това е моя списък с желания за 2014 година. Пожелайте ми успех! 
А на вас ви пожелавам успешна Нова година изпълнена с много незабравими моменти.


Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

6 коментара

 1. Успех с начинанията за новата година, които изглеждат напълно изпълними! :)
  П.п. Аз също съм анти спорт, затова и не си обещавам повече спортуване :D

  ОтговорИзтриване
 2. За грима - свалай го в момента, в който се прибереш. Влизаш, сваляш якето, миеш ръцете и почистваш грима. Слагаш лек крем, а по-късно, ако желаеш по-сериозна нощна грижа - измиваш само с вода, минаваш с тампон с тоник и слагаш отново крем. Ако ти се спи много, пропускаш второто слагане на крем, но кожата ти вече е чиста и вече си се погрижила за нея. Поне аз по този начин преборих проблема със спането с грим :-)
  Желая ти успех с изпълнението на списъка! :-)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Моят е проблем е по-скоро при късното прибиране, което ми се случва често. Боря се с мързела си и до момента нямам вечер с черна точка :)

   Изтриване
 3. Това за умното пазаруване е и в моя списък с новогодишни обещания. Дано успеем да го спазим и устоим на изкушенията :)

  ОтговорИзтриване
 4. Успех и стискам палци за изпълнение на списъка :))

  ОтговорИзтриване
 5. Успех с изпълнението на списъка! Номер 3 важи и за мен.

  ОтговорИзтриване