Ревю: Avene Reflexe SPF50+ и как влияе слънцето на кожата ни

by - май 28, 2013


    Здравейте, момичета! Днешната публикация ще бъде посветена на слънцето и продуктите със слънцезащитен фактори и по-специално внимание ще обърна на Avene Reflexe SPF50+.

    Повечето от нас (да не казвам всички) обичаме да сме на слънце. Нуждаем се от неговата светлина и топлина. Именно слънцето стимулира синтеза на витамин D в организма и освобождаване на хормона на щастието - серотонин. За да получим всичко това обаче са ни необходими едва 10 минути дневно на слънчева светлина. А всъщност ние прекарване много повече време на слънчева светлина и от наш приятел то може да стане наш враг.

Витамин D
    Ние, хората не може да съществуваме без слънчева светлина, най-вече заради витамин D, който тялото ни произвежда под въздействие на слънчевата светлина. Витамин D играе важна роля за имунната система и регулира нивата на калций и фосфор в кръвта.

Слънчевите лъчи
    Ултравиолетовите лъчи се излъчват от слънцето. Те не са видими и могат да причинят слънчево изгаряне на кожата без да усетим затопляне.
    Ултравиолетовите лъчи се делят на: UVA, UVB и UVC. 


  • UVA лъчите са с най-голяма дължина на вълната. Те проникват дълбоко в кожата и засягат еластичните влакна на кожата и са виновни са преждевременното стареене и появата на бръчки. Те причиняват бързото потъмняване на кожата и повлияват развитието на някои кожни форми на рак.
  • UVB лъчите са със средна дължина на вълната. Те се отговорни за придобиването на постепенен загар на кожата. Благодарение на тях изгаряме бързо. Те също благоприятстват някои форми на рак.  UVB лъчите са изключително вредни за кожата, но те частични се абсорбират в атмосферата.
  • UVC лъчите са с най-къса дължина на вълната. Те са и най-вредни за нас и нашата кожа. За щастие те не достигат до земята, а се абсорбират в атмосферата.
    Освен приятния бронзов загар и изгарянето на кожата, прекомерното излагане на слънце без слънцезащитни продукти може да причини преждевременно остаряване на кожата, слънчеви петна и риск от кожна форма на рак.
    За да се защитим от слънцето обаче не е достатъчно да се крием на сянка, защото част от слънчевите лъчи се отразяват в земята и отново може да изгорим. Ето защо и на морето цял ден под чадъра пак хващаме тен. За защита от слънцето специалистите препоръчват продукти за тяло с фактор 30 и за лице с фактор 50.Avene Reflexe SPF50+
Количество: 30мл
Цена: 25-27лв
   Тук е моментът да благодаря на Avene, който ми предоставиха слънцезащитната емулсия Reflexe със SPF 50+ за проба и ревю.

  Опаковка: Продуктът е в много удобна и компактна опаковка, която може да се събере и в джоба на късите панталонки.


   Аромат: Има съвсем лек аромат на слънцезащитен продукт.
   Текстура:  За разлика от други подобни продукти Reflexe е флуид и е по-лесен за разнасяне.


 Абсорбиране: Продуктът попива почти веднага след нанасяне върху кожата и с това ме изненада много приятно. Обикновено продуктите с висок защитен фактор попиват много бавно.
  Подходящ ли е преди грима: И да, и не. Когато го нанеса преди фон дьо тена не виждам да влияе по някакъв начин на дълготрайността на грима ми и не забелязвам от него да ми излизат някакви пъпки. Но именно леко лепкащото усещане след попиване на Reflexe не ми допада и за защита на лицето си се доверявам на дневни кремове със защитен фактор.
    Не съдържа парабени и силикони. Водоустойчива и фотоспектерна защита със сертификат за UVA защита.

    Като заключение бих казала, че в ежедневието си се доверявам на Avene Reflexe за защита на шията и деколтето ми, а в дните, в които не нося никакъв грим го нанасям и върху лицето. Компактният му размер ми позволява да го взимам навсякъде с мен и при необходимост да нанасям слънцезащитния продукт по няколко пъти на ден.


Заповядайте в страницата ми във Facebook тук.
Запишете се за моят майлинг лист.
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

0 коментара