Bioderma Sebium Pore Refiner

by - февруари 10, 2013


   Здравейте, момичета! Днес ще си поговорим малко за грижата за кожата. Всяка от нас иска да има перфектна кожа на лицето - без пъпчица, без белег, без петна, без нито една бръчица, с равномерен тен и т.н. Е, за съжаление моята кожа е далеч от идеална, дори не е близко. Още от ранните си тийнейджърски години страдам от акне. В момента разбира се лицето ми е малко по-изчистено (вече не бушуват хормони), но белезите от тези гадини останаха и не мислят да се махат никога. Освен това и кожата на лицето ми е и склонна към омазняване.Успявам да прикрия пъпките, белезите и черните точки с коректор, а омазняването контролирам с основи и пудри. Но има нещо, което няма скриване и това са порите. Отново за мое съжаление си имам доста и от тях. Реших да опитам продукт, който да евентуално да разреши този ми проблем. Спрях се на коригиращият концентрат за разширени пори на Bioderma. Сега ще ви кажа какви са впечатленията ми от този продукт след повече от едномесечно ежедневно ползване.

   Основното нещо, което знам аз за порите е, че те нямат махане. Може да бъдат свити при употребата на подходящи продукти, но тези резултати са временни. Спрете ли да ползвате тези мазила, те връщат предишните си размери. Предполагам и, че след дълга употреба на един и същи продукт, кожата ни свиква с него и спира да се влияе от него. С други думи искам да кажа, че не очаквах чудеса от този продукт.
   Цената кремчето е 29,00лв за 30мл продукт. Може да намерите него и всички други продукти на Bioderma във всяка аптека. Самите производители твърдят, че концентрата ще стегне порите, ще защити кожата от вредните фактори (в него обаче няма SPF), ще предпази порите от запушване и ще остави кожата кадифена. Концентрата е с лека текстура и може да се нанася само сутрин или сутрин и вечер и може да се ползва като основа за грим.
    Продукта на Bioderma наистина има много лека текстура, която попива веднага в кожата при нанасяне и я оставя хидратирана и същевременно с това я матира. Има съвсем лек свеж аромат. Необходимо е малко количество от крема, за да се нанесе на цялото лице равномерно.Подходящ е за основа за грим, но кожата ми е доста мазничка в т-зоната и не мога да пропусна основата за грим. Използвам го главно сутрин, по-рядко и вечер. Честно да ви кажа не виждам някаква видима разлика в размера на порите ми преди и в момента на употребата на концентрата. Но въпреки това ми харесва като текстура и кадифеното усещане на кожата след нанасяне. Не знам дали бих си го взела отново, но със сигурност и не съжалявам, че си го купих. С удоволствие ще до използвам опаковката.
   А вие имате ли такъв проблем? Ако да, използвали ли сте подобен продукт и имаше ли ефект при вас?Заповядайте в страницата ми във Facebook тук.
Запишете се за моят майлинг лист.

You May Also Like

4 коментара

 1. И аз имам такъв проблем. Опитай да използваш кеемчето, като основа преди фон дьо тена за специални случаи. Иначе аз съм си в пубертета и кожата ми е ок, като изключим порите и черните точки, с които се сдобих, когато не се грижех за лицето си. И все пак нещо хубаво за хората с мазна кожа е, че по-късно получават бръчки ;д

  ОтговорИзтриване
 2. Каква основа за грим използваш?

  ОтговорИзтриване
 3. Аз също имам разширени пори в областта на бузите под очите. Пробвала ли си всеки ден да минаваш отгоре им с ледено кубче? Казват, че затваряло порите.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. За първи път го чувам това. Но като знам колко съм постоянна... :)

   Изтриване