*8 Days Until Christmas* DIY:Магнитна палитра

by - декември 17, 2012

    Здравейте, момичета! От много време насам искам да вкарам в ред единичните сенки, които притежавам. Не са чак толкова много, но пък е много досадно да търсиш конкретен цвят сред десетина кутийки. Много забавно става, ако имаш 3-4 единични сенки на една марка и кутийките нямат прозрачно капаче и трябва да ги отваряш една по една докато намериш цвета, които ти трябва.
Именно поради тази причина ми е по-удобно да ползвам палитри, но пък така оставям единичните си сенки не използвани и покупката им става безсмислена. И така реших да си купя празна магнита палитра, в която да подредя единичните си сенки. Понеже сенките, които имам са на различни марки и са с различна големина ми трябваше палитра без разделения. След дълго ровене из интернет си харесах най-голямата на Z palette тук. Но това, което ме спря да си купя такава палитра е цената и - самата палитра е 20$ плюс още 10$ за доставка. В момента наистина не ми се влагат пари в такова нещо и започнах да търся клипчета в Youtube с надеждата да намеря DIY палитра. И така попаднах на това видео тук. Веднага започнах да правя своята палитра. За направата на палитрата ще са ви нужни: единични сенки, метална кутийка, запалка или свещ или преса за коса, нож, ножица, магнити, лепило и малко свободно време и нерви. Металната кутийка, която използвах аз е от тези на Libresse. Сега да започнем стъпка по стъпка:
1. Изберете кои сенки ще вадите от кутийките им. Има много видеа в Youtube на които може да видите как точно да направите това. Има различни начини по които да го направите - със свещ, запалка или преса за коса. Аз реших да използвам топлината на пресата, за да извадя сенките от кутийките им. Идеята на всички методи е, че топлината независимо от къде идва разтопява лепилото, което държи сянката в кутийката. След като сте нагрели кутийката отдолу взимате ножица или нож с тънък връх и с него изваждате сянката от кутийката. Трябва да бъдете внимателни да не се порежете, също така и да не се опарите когато пипате самата кутийката или металното капаче, в което е сянката. Заснех как аз вадя сенките и ако искате може да погледнете моето видео тук. Извинявам се за качеството, но снимах с камерата на лаптопа.
   След като сте извадили сенките ги оставете да изстинат. Ако искате може да отлепите етикетите от кутийките и да ги залепите, за да знаете номера и марката на сянката.
2.Поставете магнити под металните капачета. Момичетата в клипчетата използват магнитни ленти, които предполагам се продават в магазините за домашни потреби или в железариите. Аз имах около себе си магнит с лого на университета ми и реших да го жертвам в името на палитрата, която искам да си направя. Нарязах го на малки парчета и с помощта на секундо лепило ги залепих за металните капачета на сенките. Лепят се с магнитната част отдолу.
3. Поставете сенките с вече поставените магнити в металната кутийка. Не мисля, че има нужда да давам пояснения за тази стъпка :)


   И така, вече трябва да имате своя собствена и изключително евтина палитра със сенки. Ето, така изглежда моята (само да вметна, че не счупих сенките си по време на ваденето им, а понеже съм много сръчка изпуснах ножицата върху тях :D):


  Това е от мен! Дано да ви е харесал моят DIY и дано ви бях полезна. До скоро!


  Заповядайте в страницата ми във Facebook тук.

You May Also Like

1 коментара

  1. Много интересен пост. :))) Аз миналата седмица правих нещо подобно, но лепих сенките на горната част до огледалцето на една друга палитра.

    ОтговорИзтриване