Големите "Не"-та в грима!

by - ноември 03, 2012

Снимка: Интернет
Здравейте! Днес ще ви покажа големите "Не"-та в грима за мен. Първо искам да кажа, че далеч не съм перфектна и не се мисля за такава и съм почти сигурна, че и аз съм допускала грешки в гримирането си. Но нали сме хора и се учим от грешките си. Има обаче хора, които правят едни и същи грешки всеки ден, нарочно, защото така се харесват. Това да се чувстваш добре в кожата си и да се харесваш е достойно за похвала, но трябва ли да разсмиваш хората около себе си с вида си?
1.Прекалено тъмен/светъл фон дьо тен
Снимка: Интернет
На всяка от нас и се е случвало да носи по-светъл или по-тъмен фон дьо тен в някакъв момент, но тук става въпрос за хора, които правят това нарочно. Аз искам да съм по-светла/по-тъмна и за това си взимам фон дьо тен, но го слагам само на лицето си, а не го разнасям по врата и деколтето си. Така може да постигнете ефекта "отрязана глава". Възможно е разбира се този ефект да се постигне и ако нямате опит в гримирането и не може да определите точният цвят за вас или пък консултант ви помогне и избере "точния" цвят за вас.

2.Тъмен молив за устни и светло червило
Снимка: Интернет

 Мисля, че тази комбинация е била актуална горе-долу по времето когато аз съм се родила. Все още не мога да повярвам, че има жени, които правят това. Аз ги виждам всеки ден и те са много! За тези от вас които не знаят продавам козметика и ми се е случвало много пъти да продавам на клиентки на всякакви възрасти тъмен молив за светло червило. Колкото и да се опитвам да им обясня деликатно, че молива не е най-подходящия за това червило, те не се отказват.

3.Прекалено ярък грим
Снимка: Интернет
В грима е важен в баланса - ярко или тъмно червило с леки сенки на очите и обратното, тъмни или ярки сенки със светло червило. Отново в работата ми, а и по улиците се сблъсквам с момичета и жени, които разчитат на много яркият грим навсякъде - очи, устни,скули. Просто има прекалено много цветове, а нашият поглед може да спре само на едно място. Когато застанеш срещу такъв човек, очите ти започват да се разхождат по цялото лице и всичките цветове върху него.

4.Червило тип коректор
Снимка: Интернет

За съжаление много жени носят толкова светло червило, защото смятат, че така трябва да изглежда телесното червило. За мен тази визия не е красива, а си е страшничка. Винаги се сещам за някои мъртвец от филм на ужасите.

5.Прекалено много брозант/руж
Снимка: Интернет
Признавам си, тук съм виновна. Когато бях 10 или 11 клас си бях взела брозант на Evri (помня го защото го изхвърлих скоро). Нанасях го навсякъде и преспокойно можех да мина за портокал в главата. Сега като се видя на снимка от този ми период се плаша и винаги имам едно наум като се гримирам. Въпреки, че и сега ми се случва да нанеса малко повечеко цвят (най-често когато се гримирам рано сутрин преди да е изгряло слънцето само на изкуствена светлина) определено не изглеждам така както преди 4-5 години.

Това са големите грешки в гримирането за мен. Пак ще кажа, че не мисля, че съм перфектна и определено съм допускала някои от тези грешки, както вече ви споделих. Също се чувствам ужасно, че включих две снимки на моите любимки Джей Ло и Катрин Зита Джоунс, но и на тях им се случва да грешат или по-точно на техните гримьори.
Кои са големите грешки за вас?
Заповядайте в страницата ми във Facebook тук.

You May Also Like

3 коментара

  1. Имаше един период ,в който си слагах руж все едно съм ритана в главата сега много се смея на тази ми визия или пък веждите с хипер странно поставяне на молив,който ги прави грозни и неподходящи за лицето ми.Всеки има грешки важното е да осъзнаеш,че са такива. :)

    ОтговорИзтриване
  2. С повечето неща съм съгласна:) Но харесвам коректорни червила и ми отиват:) Особено с опушен грим седят много добре! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ярки устни и ярки сенки придружени с доста руж...прекалено много би било :)

    ОтговорИзтриване