Ревю: ББ крем на Garnier

by - ноември 12, 2012

    Здравейте! Може би съм една от малкото които не са опитвали тези толкова популярни напоследък ББ кремове. Винаги ми е било интересно да пробвам някоя марка, но винаги ме спираше това, че покривността им е лека, а моите белези от акне са си доста трудни за прикриване. Напоследък обаче имах чувството, че кожата ми не може да диша от  толкова фон дьо тен и тогава реших да си купя ББ крем.


     Взех си ВВ крема на Garnier, защото мисля, че е единствената марка предлагана на българският пазар, която има вариант за комбинирана към мазна кожа. Според опаковката пише, че крема трябва да хидратира кожата, изразвнява тена, да скрие несъвършенствата и кръговете под очите, да прикрие бръчки и има UV защита. Освен това варианта, който имам аз трябва да матира кожата.

    Взех си крема в нюанс Medium, които се оказа и най-подходящият за моя тен на кожата. Продукта идва в удобна тубичка. Още при  първото ползване ми направи впечатление, че като консистенция е доста течен. При нанасяне веднага попива в кожата, но според мен отива доста голямо количество продукт, за да се нанесе върху цялото лице.

   Като покривност останах доста приятно изненада. Може би бях скептично настроена към подобни продукти и не очаквах да имат почти никаква покривност. Успя да изравни цвета на кожата ми и да прикрие някои по-дребни белези и петънца, но аз друго и не съм очаквала. За по-проблемните зони използвам коректор отгоре. Отгоре задължително го фиксирам с пудра, но въпреки това след 3-4 часа т-зоната ми е светнала.
    Някои момичета използват ББ крема като база преди фон дьо тена и реших да опитам и аз. Общо взето нанесен като база поне за мен няма никакъв ефект що се отнася до издържливост на фон дьо тена ми.
   Като заключение бих казала, че съм доволна от покупката си. ББ кремът е чудесен за моментите, в които кожата ми не е много проблемна. Но определено коректорът и пудрата са задължителни за мен като допълнение при употребата му и отново задължително бих ги взела с мен, за да оправя грима си през деня. С удоволствие бих опитала и други марки ББ кремове, най-вече корейските. До колкото знам вече има и СС(colour corecting) кремове, които са малко по-покривни от ББ кремовете. Дори и Шанел ще пускат такъв догодина.
   Това е от мен. До скоро!
Заповядайте в Facebook страницата ми тук.

You May Also Like

2 коментара

  1. Ползвам го всеки ден. Много е лек и при мен изравнява тена и скрива някой недостатъци. За зимата ми е перфектен, защото кожата ми не се омазнява толкова. Съветвам те да не фиксираш с пудра, защото аз като го ползвах с пудра имам чуството, че тя направо го изпиваше и крема изчезваше за секунди.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз чакам първо крема да попие и след това слагам пудра. Не мисля, че ще мога да изкарам без пудра. Накрая на дена ще заприличам на мазно чудовище :)))

      Изтриване