DIY : MАС Fix+

by - септември 05, 2012

Здравейте! Това е първата ми публикация "направи си сам" (ураа! :) ). Днес ще направим заедно еквивалент на спрея на MАС Fix+. Общо взето този спрей представлява вода + глицерин + разни витамини и минерали. Цената му за 100мл (има и опаковка от 30мл) е около 30лв.


За да си направите сами спрея са ви нужни:
-вода
-глицерин
-шише с пулверизатор
Глицерина може да си го купите от всяка аптека. Моят е 30 грама и си го взех за 0,90. Преди да започнете да забърквате съставките ви съветвам добре да дезинфекцирате шишето, защото все пак ще пръскате течността в него върху лицето си. След това може да започвате:) Съотношението на глицерин-вода трябва да е 1:3, т.е. на 1 част глицерин трябва да сложите 3 части вода. За мярка аз използвам капачката от шишенцето с глицерина, но вие може да използвате каквото си поискате. След като смесите съставките затваряте шишенцето с пулверизатора и го разклащате много добре. Преди всяка ползване също трябва да го разклащате.
Ако искате може да прибавите като аромат към спрея няколко капки от тоника си за лице. Но първо проверете дали има алкохол в него (в повечето има), защото ако има той ще изсушава лицето си при всяка пръскане. Ако искате вместо това може да сложите няколко капки розова вода (ползите от нея тук) или чаено дърво за по-проблемна кожа (ползите от него тук) или друго подходящо за вашия тип кожа. Броя на капките зависи от количеството спрей което сте направили. Аз слагам 2-3 капки розова вода на около 50мл от готовия спрей. И това е! Само да не забравите да разклащате шишенцето преди всяко ползване.


Заповядайте в страницата ми във Facebook тук

You May Also Like

3 коментара

  1. Йей^^
    Ще пробвам, твоят вариант е по-достъпен и лесен от всички други, които съм чела :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна идея, определено отива в лентата с отметки, хихи :))

    ОтговорИзтриване